Mangocrème

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 rijpe mango
1/2 sinaasappel
1 eetlepel citroensap
50 ml halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

Lekkere, verantwoorde toetjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze tropische mangocrème van mango, sinaasappel en yoghurt staat in 15 minuutjes op tafel.

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
  2. Houd een paar mooie reepjes achter voor garnering en pureer de rest van het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Pers de sinaasappel uit en roer het sinaasappelsap en het citroensap door de mangopuree.
  4. Spatel de yoghurt er door.
  5. Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de achtergehouden reepjes mango 

Tip: Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
25 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten