Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
175 gram groenten
1. Verwijder van de maiskolven de bladeren en trek de draden er af.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook.
3. Kook hierin de maïs in 12-14 minuten gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
4. Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de mais gaar is.
5. Rasp wat van de schil van de schoon geboende citroen en pers de citroen uit.
6. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
7. Meng de slasaus met de yoghurt, de geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper.
8. Rooster de maiskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
9. Geef de citroensaus bij de maïs.
Menusuggestie: Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.
Bron: Voedingscentrum.