Recepten Maaltijdsalade met sperziebonen
Maaltijdsalade met sperziebonen
Per Persoon
215 gram groenten
Boodschappenlijst
400 gram sperziebonen
400 gram (kriel)aardappelen
2 eieren
40 gram walnoten
10 sprieten bieslook
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel (noten)olie
hand rucola
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
- Was de aardappelen en snijd grote exemplaren in stukken.
- Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de eieren hard.
- Hak de walnoten grof.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng er het bieslook door.
- Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Was de rucola.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng alles door elkaar.
Voedingswaarde per persoon