Recepten Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing
Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing
Per Persoon
187 gram groenten
Boodschappenlijst
600 g spruiten
4 el olijfolie extra vierge
1 tl gemalen komijn
1 kleine krop sla (bijv. lollo rosso of kropsla)
1 sjalot
1 el frambozen- of wittewijnazijn
1½ el cranberrycompote
100 g ongezouten pecannoten
Bereidingswijze
Tijd voor een kleurrijke salade. Met geroosterde spruitjes wel te verstaan! Hiervoor kun je ook prima overgebleven spruitjes gebruiken.
- Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Maak de spruiten schoon en halveer grote exemplaren. Verdeel de spruiten over de ovenschaal. Besprenkel de spruiten met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met de komijn naar smaak.
- Rooster de spruiten in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en beetgaar. Maak intussen de sla schoon, was en snijd grof. Verdeel de sla over een schaal.
- Snijd de sjalot in reepjes. Klop een dressing van de resterende 3 eetlepels olijfolie, de azijn en de cranberrycompote. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de spruiten met de sjalot en de pecannoten over de sla. Besprenkel de salade met de cranberrydressing.
Menusuggestie: Lekker met gebakken aardappels of aardappels uit de oven.
Tip: Maak de dressing alvast van te voren (1-2 dagen). Ook de spruiten kunnen een dag eerder geroosterd worden en op kamertemperatuur over de salade worden gestrooid.
Tip: Verrijk de salade met verse geitenkaas in kleine stukjes.
Bron: Van Eigen Bodem - ZON Fruit & Vegetables
Voedingswaarde per persoon