Linzenhummus

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram bruine linzen (een nacht in water geweekt)
2 gram knoflook (gehakt)
40 milliliters olijfolie
30 milliliters citroensap
1 gram zwarte peper
1 gram paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Spoel de bruine linzen af ​​en laat ze uitlekken. Doe ze in de pan gevuld met koud water. Aan de kook brengen. Laat 20 minuten sudderen of tot de bruine linzen gaar zijn.
  2. Giet de bruine linzen af ​​en bewaar een deel van het kookvocht voor later. Meng met 3/4 van de olijfolie, knoflook, citroensap, zwarte peper in de keukenmachine. Als de hummus te dik is, voeg dan het bewaarde kookvocht toe, 1 eetlepel per keer, totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt. Doe de hummus in een kleine kom en besprenkel met de rest van de olijfolie en het paprikapoeder voordat je het serveert.

Tip: combineer de hummus met een lekkere salade. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
247 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten