Linzenhummus
Per Persoon
50 gram groenten
Boodschappenlijst
200 gram bruine linzen (een nacht in water geweekt)
2 gram knoflook (gehakt)
40 milliliters olijfolie
30 milliliters citroensap
1 gram zwarte peper
1 gram paprikapoeder
Bereidingswijze
- Spoel de bruine linzen af en laat ze uitlekken. Doe ze in de pan gevuld met koud water. Aan de kook brengen. Laat 20 minuten sudderen of tot de bruine linzen gaar zijn.
- Giet de bruine linzen af en bewaar een deel van het kookvocht voor later. Meng met 3/4 van de olijfolie, knoflook, citroensap, zwarte peper in de keukenmachine. Als de hummus te dik is, voeg dan het bewaarde kookvocht toe, 1 eetlepel per keer, totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt. Doe de hummus in een kleine kom en besprenkel met de rest van de olijfolie en het paprikapoeder voordat je het serveert.
Tip: combineer de hummus met een lekkere salade.
Voedingswaarde per persoon