Koolrabischotel met een notenkorstje

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram aardappelen
2 koolrabi's
1 dunne winterwortel
50 gram hazelnoten
1 (oude) bruine of volkoren boterham
1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
100 ml halfvolle melk
peper
nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in blokjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Kook de koolrabi en wortel in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  6. Rooster het brood en maal het tot kruim.
  7. Hak de hazelnoten tot grof kruim en meng dit met het broodkruim en de geraspte kaas.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  10. Warm de grill voor.
  11. Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
  12. Laat dit onder de hete grill licht kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
555 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten