Recepten Koolrabischotel met een notenkorstje
Koolrabischotel met een notenkorstje
Per Persoon
185 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram aardappelen
2 koolrabi's
1 dunne winterwortel
50 gram hazelnoten
1 (oude) bruine of volkoren boterham
1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
100 ml halfvolle melk
peper
nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in blokjes.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
- Kook de koolrabi en wortel in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Rooster het brood en maal het tot kruim.
- Hak de hazelnoten tot grof kruim en meng dit met het broodkruim en de geraspte kaas.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Warm de grill voor.
- Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
- Laat dit onder de hete grill licht kleuren.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon