Koolrabisalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel mosterd
mespunt suiker
8 sprieten bieslook
1 eetlepel olie
1 eetlepel azijn
1-2 koolrabi's
1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

1. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
2. Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, een beetje suiker, 1 eetlepel water en de olie.
3. Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
4. Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
5. Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
6. Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.

Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
103 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
0.16 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten