Knolselderij-knoflooksoep
Per Persoon
280 gram groenten
Boodschappenlijst
3-5 teentjes knoflook (naar smaak)
500 gram knolselderij
1 kleine ui
1 eetlepel olie
1 kipfilet
1/4 bouillontablet met minder zout
100 ml halfvolle melk
blaadjes van de knolselderij
zwarte peper
Bereidingswijze
- Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
- Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel er op in 20 minuten gaar.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, 400 ml water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan,
- Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
- Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat zwarte peper over.
Menusuggestie: Lekker met (glutenvrij) volkorenbrood of bruin stokbrood.
Voedingswaarde per persoon