Kleurrijke groenteschotel

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels kookroom light
1 theelepel bloem
6 worteltjes
dille
500 gram verse doperwten
stuk bloemkool

Bereidingswijze

1. Dop de doperwten.
2. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine plakken.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes.
4. Kook de doperwtjes in weinig water 3 minuten.
5. Voeg de wortel en de bloemkool toe en kook de groente verder gaar.
6. Roer de bloem glad met de kookroom en wat kookvocht.
7. Giet de groente af en meng het mengsel er door. Warm de groente goed door en maak het op smaak met wat dille.

Tip: Gebruik eventueel diepvriesdoperwtjes.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
102 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0.08 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten