Kip met kastanjechampignons van Joke Boon

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olie
1 ui (fijn gesnipperd)
1 teen knoflook (geraspt)
1 theelepel gedroogde tijm
200 gram kipfilet (in kleine blokjes van 1 x 1 cm)
250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
versgemalen peper
1 eetlepel ketjap asin

Bereidingswijze

Deze kipblokjes smaken erg lekker bij de Venkel met zoete aardappel uit de oven of bij de Vrolijke spruitjesrijst. Ook lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade, bijvoorbeeld tzatziki van courgette.

Bereiding:
1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook en tijm 5 minuten al omscheppend aan.
2. Bestrooi de kipblokjes met versgemalen peper en bak ze 3 minuten al omscheppend mee met de ui en andere smaakmakers.
3. Voeg daarna de champignons toe en bak op middelhoog vuur al omscheppend 3-5 minuten mee, tot de champignons bruin zijn.
4. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 minuut mee voordat je het serveert.

Menusuggestie: Lekker met venkel met zoete aardappel uit de oven

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
215 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten