Recepten Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli
Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
1 kleine ui
stukje rode peper
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
6 takjes koriander
citroensap
volkorenmeel
120 gram volkoren couscous
500 gram broccoli
2 eetlepels vloeibare margarine
Bereidingswijze
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui met de peper, het karwijzaad, de gemalen komijn en het uitgeperste teentje knoflook in de olie.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de helft van het uimengsel, wat kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 burgers van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Meng de rest van het uimengsel door de couscous.
- Breng 250 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous. Roer met een vork los en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine heet en bruin.
- Geef er de couscous en de broccoli bij.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon