Kabeljauw met zomergroenten en krieltjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram krielaardappeltjes
100 gram wortelen
100 gram snijbonen
100 gram peultjes
1 gele paprika
2 stukken kabeljauwfilet
2 theelepels viskruiden zonder zout
3 eetlepels vloeibare margarine
peper

Bereidingswijze

Snel een lekkere, luchtige zomermaaltijd op tafel? Probeer dan eens dit hoofdgerecht van kabeljauw en zomergroente met een mediterraans tintje!

1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
2. Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
3. Maak de groente schoon.
4. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
6. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
7. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
8. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
9. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudbruin en geef ze erbij.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
470 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.4 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten