Recepten Groentebowl met kikkererwten en hummus
Groentebowl met kikkererwten en hummus
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
groot blik of grote pot kikkererwten
1 limoen
1 teentje knoflook
½ theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel tahin sesampasta zonder zout
3 eetlepels olijfolie
peper
2 bosjes radijs
½ bosje koriander
5 takjes munt
1 dunne courgette
1 gele paprika
Bereidingswijze
Bowls zien er niet alleen prachtig uit, ze zitten ook nog eens tjokvol groenten, zijn makkelijk te maken en -nog belangrijker- ze zijn eigenlijk altijd lekker. Deze vegan groente bowl van het Voedingscentrum krijgt een Arabisch tintje door de kikkererwten, tahin en hummus.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Houd de helft apart.
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit. Pureer de helft van de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Roer er de gemalen komijn, de tahin, 1 eetlepel olijfolie, wat limoensap, wat geraspte limoenschil en peper door. Verdun de hummus met water als deze te dik is.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Meng wat koriander, 1 eetlepel olijfolie en wat limoensap door de radijs.
- Maak de courgette en de paprika schoon. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de courgette en de paprika in 5 minuten gaar. Maak op smaak met koriander.
- Verwarm de rest van de kikkererwten in wat water. Giet ze af en meng er de munt door.
- Verdeel de kikkererwten over 2 kommen en schik de radijssalade en de warme groente erop. Garneer met een flinke lepel hummus.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon