Groene pilav
Per Persoon
250 gram groenten
Boodschappenlijst
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
300 gram groene diepvrieserwtjes
600 gram bladspinazie uit de diepvries
250 gram zilvervliesrijst
100 gram zonnebloempitten
100 gram zachte geitenkaas
1/2 liter groentebouillon (met minder zout)
theelepel komijnzaadjes
theelepel kaneel
2 cm gember (geraspt)
2 takjes verse tijm of 2 eetlepels gedroogde tijm
peper
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Onze topfavoriet: snel, simpel en smaakvol! Deze groene pilav met doperwten en spinazie is een recept van "onze" Nancy en zit boordevol groenten; wel 250 gram.
- Snipper de ui en fruit deze met geperste knoflookteentjes in de olie
- Bak daarna de rijst, zonnebloempitten en komijnzaadjes ca. 2 minuten mee tot de rijst glazig is
- Doe de diepvriesspinazieblokjes (niet ontdooien) met gember, kaneel en tijm erbij
- Giet de bouillon erbij tot alles net onderstaat.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Indien nodig tussentijds water bijvoegen.
- Voeg de laatste 5 minuten diepvrieserwtjes (niet ontdooid) toe.
- Serveer met de verkruimelde geitenkaas en verse peper.
Voedingswaarde per persoon