Ontbijt
0-10
Per Persoon
135 gram fruit
Start je dag goed met deze vegan appelpannenkoek met banaansaus. Een kleurrijk recept van Joke Boon.
1. Doe het kikkererwtenmeel, de kurkuma en baksoda in een kom.
2. Klop er met een garde de amandeldrink door en voeg dan het citroensap toe. Schep de appel erdoor.
3. Verhit een eetlepel olie in een kleine koekenpan en schep 1/8 van het beslag in de pan. Verdeel het beslag over de bodem van de pan, eventueel met behulp van een spatel.
4. Bak 3 minuten op laag-middelhoog vuur, tot de bovenkant droog is. Draai om en bak de andere kant nog 2 minuten, ga zo door tot je 8 pannenkoeken hebt.
5. Prak voor de banaansaus de bananen met de kurkuma, gemberpoeder en het citroensap door elkaar. Of gebruik voor een extra glad resultaat de staafmixer.
6. Schep de munt erdoor.
7. Leg een pannenkoek op een bord, schep wat banaansaus in het midden en verdeel dit in een laag over de pannenkoek.