Hoofdgerecht
2 pers
30-60
Per Persoon
215 gram groenten
Deze portobello heeft een smaakvolle vulling met spinazie, geitenkaas, rozijnen en kipfilet. Een heerlijk recept uit de oven, en ook nog eens erg gezond!
1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca. 3 cm lengte.
3. Veeg de portobello schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje.
4. Pel en snipper de teentjes knoflook.
5. Verkruimel de geitenkaas.
6. Was de spinazie grondig in ruim koud water. Laat de spinazie goed uitlekken.
7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de lente-ui en de helft van de knoflook ca. 5 minuten zachtjes op een laag vuur. Voeg wat vers gemalen peper en de helft van de tijm toe.
8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak de spinazie al omscheppend op een hoog vuur tot het geslonken is en het kookvocht verdampt. Voeg de rozijnen, de rest van de tijm en vers gemalen peper naar smaak toe.
9. Vul de portobello's met de lente-ui en de spinazie. Verkruimel de geitenkaas er bovenop. Laat de portobellotaartjes in de oven warm worden (10-15 minuten).
10. Bak vervolgens de aardappelschijfjes
11. Snijd de kip in dunne reepjes (ca. 1/2 cm dikte). Bestrooi de kipreepjes met vers gemalen peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de kipreepjes rondom in ca. 5 minuten gaar en bruin. Je kunt de kip ook weglaten om er een vegetarisch gerecht van te maken.
11. Verwarm intussen de honig zachtjes op een laag vuur.
12. Neem de portobello's uit de oven. Leg op elk een kipreepje. Leg er de rest van de kipreepjes en de aardappelschijfjes omheen. Druppel er wat warme honing omheen. Bestrooi het met de sesamzaadjes en garneer met wat tijmtopjes.