Hoofdgerecht
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
450 gram groenten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine.
3. Snijd de tomaten in stukken. Pureer de tomaten in een keukenmachine en wrijf de tomatenmassa daarna door een zeef om de schillen te verwijderen.
4. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend glazig. Pers de knoflook erboven uit. Roer de rijst erdoor en bak dit mengsel al omscheppend. Knip de dille en peterselie erboven fijn. Voeg de helft van de gepureerde tomaten en de courgettepuree toe. Voeg de suiker, kaneel, munt en versgemalen peper naar smaak toe. Laat het geheel op laag vuur ca. 10 minuten sudderen.
5. Vul de courgettes met de tomatenrijst en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de rest van de tomatenpuree in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes in de oven in ca. 40 minuten gaar. Strooi de gehakte noten erover. Eet smakelijk!