Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
350 gram groenten
1. Maak de uien en de knoflook schoon.
2. Snijd een stukje ui heel fijn en houd dit apart.
3. Snijd de rest van de ui in snippers en de knoflook in stukjes.
4. Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie goudbruin.
5. Voeg de basterdsuiker en de azijn toe.
6. Giet er de bouillon bij en laat de saus 15 minuten pruttelen.
7. Maak de aubergine schoon.
8. Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken.
9. Snijd de buitenste plakken met veel schil in smalle reepjes. Doe ze bij de uiensaus en laat ze meekoken.
10. Maak de tartaar aan met de apart gehouden ui en wat peper.
11. Bestrijk de plakken aubergine aan een kant met wat olie. Leg ze met de ingevette kant naar beneden.
12. Vorm de tartaar tot 4 rolletjes en leg ze op de aubergineplakken.
13. Rol de aubergine op en steek ze vast met een cocktailprikker.
14. Zet de rolletjes in de uiensaus en laat ze in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie: Lekker met aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.