Bijgerecht
2 pers
Vegetarisch
Per Persoon
440 gram groenten
1. Pel en snijd de ui fijn.
2. Was de courgette en snijd in blokjes.
3. Maak de paprika schoon, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes.
4. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de ui, courgette en paprika toe. Voeg de Provençaalse kruiden en peper naar smaak toe. Smoor de groenten in een gesloten pan in 10-15 minuten zachtjes gaar.
5. Tomatenpuree: Kerf de onderkant van de tomaten met een mesje in. Dompel de tomaten even onder in een pan met kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de tomatenpuree door de groenten en sudder de groenten nog 3 minuten.
6. Voeg de kookroom toe en warm het gerecht al roerende nog even door. Geniet ervan!