Recepten Soep van geroosterde tomaten en venkel
Soep van geroosterde tomaten en venkel
Per Persoon
430 gram groenten
Per Persoon
33 gram fruit
Boodschappenlijst
2 kg rijpe tomaten
2 venkelknollen
1 sinaasappel
3 knoflooktenen
3 takjes rozemarijn
1 el. balsamicoazijn
1 el. olijfolie
peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
- Was de venkel, verwijder de stengels en snijd de rest in plakjes. Was de tomaten, verwijder de kronen, maar laat ze verder heel. Snijd de sinaasappel (met schil) in 4 stukken en ris de rozemarijn van de takjes. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Doe alles in een (metalen) braadslee, strooi er peper over en besprenkel met olie en azijn.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven. Schep daarna de inhoud voorzichtig in een pan met behulp van een (roer)zeef inclusief het vocht en pureer alles. Voeg als laatste de sinaasappel (eventueel ontdaan van de schil) toe.
- Verwarm de soep nog even door op het vuur
Serveertip: Maak af met wat versgemalen peper en serveer met lekker volkoren brood. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon