Geroosterde bloemkoolhummus

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram bloemkoolroosjes
50 milliliters olijfolie
700 gram kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)
4 gram knoflook
100 milliliters citroensap
1 gram zwarte peper
15 gram verse krulpeterselie (fijn gesneden)
300 gram volkorenbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie. Rooster vervolgens gedurende 25 minuten.
  2. Houd een klein deel van de kikkererwten apart voor later. Meng de rest van de kikkererwten, olijfolie, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Meng goed totdat de hummus glad wordt.
  3. Schik een dikke laag hummus op een bord. Garneer met de bloemkoolroosjes en kikkererwten die je eerder hebt gereserveerd. Maak af met de olijfolie, zwarte peper en verse krulpeterselie. Serveer met volkorenbrood. 
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
568 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
22 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
77 gram
Vezels
22 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten