Geroerbakte wortelen met peultjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

stukje citroenschil
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram wortelen
100 gram peultjes
1 bosui

Bereidingswijze

1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
2. Maak de peultjes schoon.
3. Snijd het bosuitje in ringen.
4. Snijd een stukje citroenschil fijn.
5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de wortelen enkele minuten.
6. Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
7. Maak de groente op smaak met wat peper.
Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
118 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0.17 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten