Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 sjalotje
1 eetlepel olie
½ rode peper
1 eetlepel vissaus
1 kg spinazie
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

Bereidingswijze

1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
2. Pel het sjalotje en snijd het klein.
3. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
4. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
5. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de peper.
6. Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
7. Maak de groente op smaak met de vissaus.

Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
120 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
1.53 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten