Recepten Gepocheerd ei met gele kiwi, ham en spinazie
Gepocheerd ei met gele kiwi, ham en spinazie
Per Persoon
12 gram groenten
Per Persoon
75 gram fruit
Boodschappenlijst
4 gele kiwi’s
4 verse eieren
50 g verse (baby)spinazie
4 plakjes gekookte ham (ongeveer 60 gram)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
4 sneetjes volkorenbrood
8 sprietjes bieslook
500 g halfvolle yoghurt
versgemalen peper
Bereidingswijze
- Bedek een klein glas met huishoudfolie (15 x 15 cm), vet in met olie en breek het ei in het glas. Vouw dicht tot een klein pakketje door de randen van de huishoudfolie voorzichtig op te rollen en samen te houden met een elastiekje. Plaats het pakketje gedurende 4 minuten in kokend water. Doe hetzelfde met de andere eieren.
- Meng de olie, het citroensap, de fijngehakte bieslook en de versgemalen peper. Leg op elk bord een sneetje volkorenbrood en beleg het met spinazie. Giet een beetje dressing over de spinazie en het brood en werk af met een plakje ham. Leg het gepocheerde ei op de ham en breng op smaak.
- Dien op met opgeklopte yoghurt en in blokjes gesneden kiwi.
Bron: Zespri
Voedingswaarde per persoon