Hoofdgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
385 gram groenten
1. Warm de oven voor op 200°C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
4. Klop wat peper door de olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
5. Gril de groente in de hete oven in 25-30 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
6. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
7. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met het sinaasappelsap en wat sinaasappelschil tot een dressing.
8. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
9. Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.
Menusuggestie: Lekker met reepjes tofu en volkorenpasta.
Bron: Voedingscentrum.