Hoofdgerecht
2 pers
Eivrij
Per Persoon
200 gram groenten
1. Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook. Leg de bevroren garnalen in een vergiet, zet de vergiet op een kookpan. Schenk het kokende water over de garnalen, zodat ze snel ontdooien. Dep de garnalen droog.
2. Pluk de waterkersblaadjes af.
3. Halveer de paprika's, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees overdwars in flinterdunne repen.
4. Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.
5. Breng het dooiwater van de garnalen aan de kook. Leg de noedels erin en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.
6. Verhit een steelpan. Rooster in een droge steelpan, al omschuddend, het sesamzaad goudbruin. Strooi het op een dubbel stukje keukenpapier.
7. Verhit een kleine wok op hoog vuur. Schenk daarna langs de rand de olie erin. Roerbak de garnalen 3-4 minuten op hoog vuur.
8. Meng de koude noedels met waterkers, paprika, bijna alle koriander en teriyakimarinade en verdeel de salade over twee borden. Schep de warme garnalen erop en strooi het sesamzaad en de rest van de koriander erover. Eet smakelijk!