Garnalen met mangosalsa
Per Persoon
10 gram groenten
Per Persoon
70 gram fruit
Boodschappenlijst
½ mango
½ sjalot
stukje Spaanse peper
limoen
4 takjes koriander
½ eetlepel olie
2 bruine boterhammen
100 gram Hollandse of Noorse garnalen
Bereidingswijze
- Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit, schil het en snijd het in kleine blokjes.
- Snijd de sjalot en de peper heel fijn.
- Was de limoen en snijd van het buitenste deel een stukje van de schil. Snijd het stukje schil heel fijn. Pers de limoen uit.
- Was de koriander en knip het kruid klein.
- Meng alles door elkaar.
- Laat de salsa op een koele plaats afgedekt een paar uur staan.
- Rooster de boterhammen en snijd ze een keer schuin door.
- Leg op elk bord 2 driehoekjes brood. Schep de salsa ernaast en verdeel de garnalen er over.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon