Appel-havermout muffins

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 grote appels (geschild
in kleine blokjes gesneden)
150 g havermout
150 g volkorenmeel
2 eieren
120 ml (plantaardige) melk
80 ml honing of agavesiroop
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
Handvol rozijnen of noten (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm in of gebruik muffinvormpjes.
  • Meng in een kom de havermout, volkorenmeel, kaneel en bakpoeder.
  • Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk, honing en vanille-extract toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot een beslag. Voeg vervolgens de appelstukjes (en eventueel rozijnen of noten) toe.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins een paar minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Voor een extra twist kun je wat gemalen amandelen of zonnebloempitten over de muffins strooien voordat je ze bakt! Eet smakelijk en geniet van deze fruitigste muffins! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
0 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
0 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
0 gram
Vezels
0 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten