Erwtensoep
Per Persoon
125 gram groenten
Boodschappenlijst
½ bouillontablet met minder zout
500 gram spliterwten
3 schouderkarbonades of een hamschijf
1 laurierblad
1 knolselderij
1 winterwortel
2 preien
1 zakje selderij
Bereidingswijze
Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijk vullende zelfgemaakte erwtensoep!
- Breng in een grote soeppan 1500 ml water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
- Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
- Snijd de preien in ringen.
- Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
- Verwijder het laurierblad.
- Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
- Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.
- Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
- Knip de selderij klein. Roer de selderij door de soep.
- Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is.
Ingrediënten over?
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon