Hoofdgerecht
10-20
Per Persoon
305 gram groenten
Een kleurrijk geheel, zo kun je deze snelle plaattaart met courgette, wortel en honing van Brenda Kookt wel noemen. Eigenlijk is het een combinatie van een plaattaart en een flammkuchen, maar dan op een wrap. Een wrap belegd met lekker veel kleurige groenten, geroosterd in de oven. Het fijne aan deze snelle plaattaarten? Je hoeft eigenlijk niet te koken. Je belegt de bodem met verse gesneden groenten en je schuift het in de oven. Klinkt mega simpel, en dat is het ook!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2. Roer de ricotta los en roer hier ¾ van de peterselie en 1 eetlepel honing door. Breng op smaak met peper.
3. Besmeer de wraps met het ricottamengsel.
4. Verdeel de courgettelinten en wortellinten over de wraps en leg hier de reepjes paprika bij. Breng de groenten smaak met peper en bestrooi wraps met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes.
5. Bak de mini plaattaarten 20 minuten in de oven en wissel de 2 bakplaten halverwege.
6. Bestrooi wraps voor het serveren met de overige peterselie en verdeel de honing erover.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 2.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.