Hoofdgerecht
20-30
Per Persoon
300 gram groenten
Per Persoon
50 gram fruit
Dit recept van de Gezonde Dutchies is een luxe variant van soep met brood. Maak eerst de wortel-pompoensoep klaar en houd die warm zodat je in de tussentijd de pitabroodjes kunt maken. Je kunt de soep natuurlijk ook een dag van tevoren maken.
Wortel-pompoensoep:
1. Snijd de wortel in stukken van een centimeter. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort aan in de pan waar je de soep in klaar gaat maken. Voeg hier al snel de wortel en de pompoen aan toe en bak 2-3 minuten mee.
2. Los de bouillonblokjes op in 750 ml heet water, even roeren en vervolgens aan de wortel en de pompoen toevoegen. Kook dit op middelhoog vuur tot de wortel beetgaar is.
3. Voeg de kerriepoeder toe en peper naar smaak. Pureer de soep nu met een staafmixer of in een hittebestendige blender.
4. Houd de soep warm op laag vuur en maak ondertussen de pitabroodjes.
Pitabroodjes:
1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de pitabroodjes vermeld staat.
2. Snijd de paprika in blokjes en de teen knoflook en gember heel fijn.
3. Verhit in een wok of koekenpan op het vuur met een eetlepel olijfolie en bak hierin kort de paprika met de knoflook en de gember op middelhoog vuur. Voeg het blikje tomatenpuree toe met de kerriepoeder en de ketjap manis. Ook de kip voeg je toe en roer je er doorheen. Zet het vuur wat lager en laat de kip in 10-15 minuten garen terwijl je soms even in de pan roert. Bak de pitabroodjes af in de oven.
4. Rasp de wortel als je hele wortels gekocht hebt.
5. Serveer de pita’s los van alle andere ingrediënten zodat de pita’s zelf aan tafel gevuld kunnen worden. Vergeet niet de ananas en ijsbergsla mee te serveren.
Tips:
Vegetarisch? Vervang de hoeveelheid kip door cashewnoten en peulvruchten zoals kikkererwten.
Te veel soep? Dit kun je prima bewaren voor de lunch voor de volgende dag.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.