Recepten Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt
Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt
Per Persoon
530 gram groenten
Boodschappenlijst
150 gram rode linzen
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
bosje koriander
½ blik tomatenblokjes zonder zout
2 rode uien
1 flinke winterwortel
1 zoete aardappel
1 groene peper
2 eetlepels olie
3 theelepels garam masala of kerriepoeder
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
100 ml halfvolle yoghurt
Bereidingswijze
- Was de linzen.
- Schil het stuk gember en rasp het.
- Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
- Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
- Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
- Pel de uien en snijd ze in snippers.
- Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar
- lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
- Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
- Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.
Bron: Voedingscentrum.
Voedingswaarde per persoon