Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 gram rode linzen
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
bosje koriander
½ blik tomatenblokjes zonder zout
2 rode uien
1 flinke winterwortel
1 zoete aardappel
1 groene peper
2 eetlepels olie
3 theelepels garam masala of kerriepoeder
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
100 ml halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

  1. Was de linzen.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
  4. Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
  6. Pel de uien en snijd ze in snippers.
  7. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
  8. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  9. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
  10. Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar
  11. lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
  12. Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
  13. Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
560 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
25 gram
Waarvan suikers
30 gram
Zout
0.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten