Recepten Couscous met koolraap en kikkererwten
Couscous met koolraap en kikkererwten
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
1 kleine koolraap
2 eetlepels rozijnen
¼ groentebouillontablet met minder zout
120 gram volkoren couscous
3 bosuitjes
2-3 theelepels ras el hanout
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels vloeibare margarine
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
Bereidingswijze
Dit couscousrecept met koolraap en kikkererwten is om je vingers bij af te likken.
- Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in kleine blokjes.
- Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
- Was de rozijnen.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
- Warm de kikkererwten mee met de bosui.
- Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat ras el hanout.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon