Courgette met ansjovis en ui

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel olie
400 gram courgette
tijm
1 ui
1/2 blikje ansjovisfilets

Bereidingswijze

1. Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
2. Maak de ui en de courgettes schoon.
3. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
4. Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
5. Fruit de uienringen zacht mee.
6. Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
7. Maak de groente op smaak met tijm.

Menusuggestie: Lekker met kabeljauwfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
112 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
1.53 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten