Courgette lentesoep
Per Persoon
530 gram groenten
Boodschappenlijst
500 ml groente- of kippenbouillon met minder zout
8 gele courgettes
of een mix van groene en gele courgettes
handvol verse fijngehakte dille
1 ei losgeklopt
1 el. tarwebloem
versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in blokjes (niet schillen) en kook ze in het water zoals je normaal aardappels kookt.
- Pureer de courgettes met een staafmixer. Meng het losgeklopte ei met de tarwebloem tot vloeibare gladde massa, verdun het eventueel met koud water.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend met een garde het eimengsel toe.
- Doe de courgettepuree bij de bouillon en meng het goed. Voeg de verse dille toe en laat het even koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
Menusuggestie: Garneer de soep met een lepeltje kookroom.
Eet smakelijk!
Bron: Oxin Growers
Voedingswaarde per persoon