Recepten Bruine bonenschotel met pittige witte kool
Bruine bonenschotel met pittige witte kool
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
1 dunne prei
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
250 gram gesneden witte kool
goulash- of hacheekruiden zonder zout
1 groot blik of grote pot bruine bonen
1 blik tomatenblokjes zonder zout (250 gram)
Bereidingswijze
Een heerlijk gerecht voor winterse dagen. Deze bruine bonenschotel in tomatensaus zet je in een handomdraai oop tafel. De witte kool geeft het geheel een lekkere pittige bite.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
- Voeg de prei en de witte kool met wat goelasj- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
- Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
- Serveer de groente erbij.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon