Broccolischotel met couscous
Per Persoon
370 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram broccoli
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 tomaten
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
1 theelepel kerrie zonder zout
2 eetlepels kokosmelk
1/4 bouillontablet met minder zout
120 gram volkoren couscous
1 eetlepel olie
ras el hanout zonder zout
Bereidingswijze
Een hollandse schotel met een arabisch tintje; deze broccolischotel met couscous is makkelijk klaar te maken en heerlijk als avondeten.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
Bron: Voedingscentrum.
Voedingswaarde per persoon