Recepten Broccolisalade met granaatappelpitjes
Broccolisalade met granaatappelpitjes
Per Persoon
325 gram groenten
Per Persoon
25 gram fruit
Boodschappenlijst
500 gram broccoli
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel (balsamico)azijn
peper
50 gram granaatappelpitjes
6 aardappelen
1 grote ui
2 eetlepels vloeibare margarine
2 tartaartjes
Bereidingswijze
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
- Laat de broccoli uitlekken.
- Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Fruit de ui in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin.
Voedingswaarde per persoon