Boerenkoolchips

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 gram boerenkool (gewassen
droog
harde stengels verwijderd)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Snijd de boerenkool. Meng vervolgens met de olijfolie, zout en zwarte peper tot alle bladeren goed bedekt zijn. Verdeel de boerenkool bladeren over de beklede bakplaat(en) zodat er één gelijkmatig verdeelde laag per bakplaat ontstaat.
  3. Bak in de oven gedurende 15 minuten. Schud de bakplaat(en) voorzichtig zodat de boerenkool bladeren een beetje bewegen. Zet vervolgens nog eens 10-15 minuten in de oven, of totdat de chips knapperig zijn.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
48 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten