Boerenkool tofu scramble met toast

Ga naar:

Boodschappenlijst

40 milliliters olijfolie
200 gram boerenkool
320 gram volkoren zuurdesembrood
100 gram rode ui
400 gram tofu
2 gram zoutloze italiaanse kruiden
1 gram zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Rooster het volkoren zuurdesembrood met een broodrooster.
  2. Snijd ondertussen de ui.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Fruit de rode ui 2 minuten.
  4. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Roerbak ongeveer 2-3 minuten.
  5. Prak de tofu grof met een vork. Voeg toe aan de pan samen met de zoutloze italiaanse kruiden. Roerbak ongeveer 3-5 minuten. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.
  6. Serveer de tofu-roerei op het geroosterde brood.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
376 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
17 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten