Bijgerecht
20-30
Per Persoon
360 gram groenten
Dit recept van bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip is lekker, simpel, zit boordevol groenten en is ook nog eens vegan.
Bereidingswijze bloemkool en venkel uit de oven:
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne parten van ca. 1 cm dik.
3. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
4. Pel de uien en snijd ze elk in 6-8 partjes.
5. Schep de groenten in een grote kom met de olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Leg er de takjes rozemarijn en ongepelde knoflooktenen tussen. Strooi wat peper erover.
6. Rooster de groenten in ca. 25 minuten goudbruin en beetgaar in de oven.
7. Knijp aan tafel de tenen knoflook uit over de rest van de groenten.
Bereidingswijze dip:
1. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit ze en haal het vruchtvlees eruit.
2. Voeg de tahini, citroensap, olijfolie, komijn, vers gemalen peper en een uitgeperst knoflookteentje toe.
3. Mix tot een gladde massa met een staafmixer.
4. Serveer direct of overdek met plastic folie en bewaar in de koelkast.