Bleekselderijsoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
peper
20 g bloem
scheutje kookroom light
20 g vloeibare margarine
1/2 groene paprika
1/2 struik bleekselderij
5 dl bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze heel klein.
2. Pel en snipper de ui.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
4. Verwarm de margarine. Fruit hierin de ui en vervolgens de paprika. Voeg de bloem toe en al roerende de bouillon. Roer tot een gladde soep. Voeg de bleekselderij toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
5. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en kookroom. Vul 2 soepkommen met de soep. Smakelijk eten! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
0.55 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten