Recepten Bietensalade met rucola en geitenkaas
Bietensalade met rucola en geitenkaas
Per Persoon
225 gram groenten
Boodschappenlijst
3 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel honing
400 gram gekookte bietjes
50 gram rucola
60 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze
- Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
- Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
- Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
- Was de rucola en laat het goed drogen.
- Verdeel de rucola over 4 bordjes.
- Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over.
- Druppel nog wat balsamico over de kaas.
Voedingswaarde per persoon