Baba Ganoush

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 aubergine
1 teentj knoflook gehakt
1 1/2 el citroensap
20 ml tahini zonder toegevoegd zout
25 ml olijfolie extra vergine
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte munt
12 sneetjes volkoren stokbrood
2 tomaten (gewassen en in plakjes)

Bereidingswijze

1. Brand de aubergine op een gaspit met medium vuur. Gaar en draai de aubergine regelmatig om totdat ze zacht zijn van binnen en goed geschroeid. Wikkel in aluminiumfolie en laat een kwartier rusten.

2. Verwijder het vel van de aubergine en zet het vruchtvlees apart in een kom. Doe het vruchtvlees in een slacentrifuge en spin langzaam tot al het vocht uit de aubergine is gekomen.

3. Hak de uitgelekte aubergine met een mes fijn of prak met een vork. Zorg dat er enige structuur in blijft.

4. Doe in een kom en voeg knoflook en citroensap toe. Meng en voeg de tahini toe. Giet daarna in een klein straaltje, onder constant roeren, de olijfolie erbij. Het mengsel is nu licht van kleur en romig.

5. Voeg de gehakte kruiden en eventueel meer citroensap toe. Doe het mengsel in een kom en besprenkel met olijfolie. Serveer op kamertemperatuur met plakjes (geroosterd) stokbrood en plakjes tomaat. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
130 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten