Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 aubergines
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el olie
1 el geel mosterdzaad
peper
1 rode spaanse peper
1 el geraspte gember
400 gram kikkererwten
1 el garam massala
2 tl kurkuma
200 ml kokosmelk
2 dl water
1 limoen
200 g cherrytomaatjes

Bereidingswijze

Wij zijn helemaal weg van deze vegan auberginecurry met tomaat, chilipeper, gember en kikkererwten! Lekker met zilvervliesrijst en koriander.

1. Maak de aubergines schoon, snijd ze doormidden en daarna in plakken.
2. Pel en snipper de ui en knoflook.
3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan samen met het mosterdzaad. Voeg zwarte peper toe.
4. Bak de aubergine één voor één in een koekenpan in de resterende olie en zet weg op een bord.
5. Halveer de rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe ze in de pan samen met de rest van de specerijen, de kokosmelk en het water.
6. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten sudderen.
7. Voeg de aubergine toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen.
8. Breng het gerecht op smaak met limoensap, zout en peper.
9. Halveer de tomaten en voeg ze toe aan het gerecht.

Menusuggestie: Serveer het gerecht met zilvervliesrijst en koriander.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
305 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
11 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten