Hoofdgerecht
2 pers
30-60
Per Persoon
250 gram groenten
Dit klassiek Hollandse gerecht van asperges met krieltjes en ei krijgt een twist door de geschaafde amandelen en halfvolle yoghurt. Boordevol groenten (250 gram pp!) en makkelijk te maken.
1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
2. Kook de asperges 8 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten bruin.
7. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
8. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
9. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
10. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.
11. Strooi de amandelen er over. Geef er de krieltjes en de parten ei bij.