Recepten Artisjok met dip van waterkers, dille en mosterd
Artisjok met dip van waterkers, dille en mosterd
Per Persoon
135 gram groenten
Boodschappenlijst
2 artisjokken
citroensap
25 gram waterkers
1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
1 theelepel mosterd
4 eetlepels halfvolle yoghurt
peper
Bereidingswijze
- Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af.
- Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
- Kook de artisjokken in ruim water met wat citroensap in 35-40 minuten gaar. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
- De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
- Neem de artisjokken uit het water en laat ze op de kop op een bord uitlekken en afkoelen.
- Was de waterkers en pureer dit met de dille in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Klop er de mosterd en de yoghurt door.
- Maak de saus op smaak met peper en eventueel een drup citroensap.
- Verdeel de saus over 2 kleine schaaltjes.
- Trek steeds een blad van de artisjok, doop hem in de saus en zuig het blad uit.
- Verwijder als alle blaadjes op zijn, het hooi. Snijd de artisjokbodem in stukjes en doop ze in de saus.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon