Appeltrifle

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel geschaafde amandelen
1 volkoren eierkoek
½ perssinaasappel
1 appel
2 eetlepels (abrikozen)jam zonder suiker
100 ml magere vanillevla met zoetstof

Bereidingswijze

Een heerlijke variatie op de Engelse trifle met een volkoren eierkoek, appel, jam en vanillevla.

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de eierkoek in kleine blokjes en verdeel ze over 2 glazen schaaltjes of coupes.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schil de appel, snijd hem in kleine blokjes en doe ze in de schaaltjes.
  5. Roer de jam los met het sinaasappelsap en schep dit op de appelblokjes.
  6. Verdeel de vla erover en garneer met de amandelen.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
195 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
30 gram
Zout
0.1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten