Witte bonen kopen en bewaren
Koop verse peulen die gaaf en onbeschimmeld zijn. Kies je liever voor gedroogde bonen? Koop ze dan als ze niet muf ruiken. Bij bonen in glas, blik of uit diepvries let je op de houdbaarheidsdatum.
Verse peulen met bonen bewaar je in de koelkast, bij voorkeur in de schil/peul. Hiermee voorkom je dat de bonen uitdrogen. Gedroogde peulvruchten kun je het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren. Zo blijven ze minstens een jaar goed.
Portiegrootte
Witte bonen blik/glas
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram
Witte bonen in tomatensaus blik/glas
Opscheplepel: 70 gram
Eetlepel: 35 gram
Witte bonen gedroogd
Kopje: 105 gram
Witte bonen gekookt
Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram