Rode banaan kopen
Koop liever geen rode bananen die al heel zacht (beurs) aanvoelen. Deze zijn nog goed te gebruiken, maar zullen wel iets eerder bederven.
Rode bananen zijn rijp wanneer ze roodbruin van kleur zijn.
Koop liever geen rode bananen die al heel zacht (beurs) aanvoelen. Deze zijn nog goed te gebruiken, maar zullen wel iets eerder bederven.
Rode bananen zijn rijp wanneer ze roodbruin van kleur zijn.
De rode banaan komt onder andere uit Colombia en Ecuador. De rode banaan is ongeveer 12 cm lang.
De kleur van de schil is natuurlijk, veroorzaakt door de antioxidant betacaroteen.
De bananen worden geteeld op bananenplantages. Op deze plantages wordt nooit iets anders geteeld dan bananen.
Bananen krijgen hun specifieke kromme vorm, omdat ze in een tros hangen en omhoog willen groeien. Dat is overigens niet omdat ze naar het licht willen, ze willen tegen de zwaartekracht in groeien. In een ruimteschip zonder zwaartekracht zouden ze dus recht groeien.
Grofweg zijn er twee soorten banaan: de fruit- of dessertbanaan en de bakbanaan die je niet rauw kunt eten.
Een rode banaan is een fruit- of dessertbanaan. Met slechts 12 cm is hij een kleiner dan de gewone banaan die zo’n 20 cm lang is. Het vruchtvlees is crème tot lichtroze van kleur. De rode banaan is iets zoeter dan de gewone banaan.
Filmpje: Waar komt de banaan vandaan en hoe wordt banaan geproduceerd?
Uurtje sporten? Een rode banaan is een ideale snack voor of na het sporten.
De rode bananen zijn zoeter van smaak dan een gewone banaan. De textuur (mondgevoel) is daarentegen veel zachter dan een gewone banaan.
Een rode banaan is heerlijk uit het vuistje, maar je kunt ze ook zo gebruiken:
De banaan (algemeen) staat op nummer 2 in de top 10 van de meest gegeten fruitsoorten. Gemiddeld eten we 20,8 gram banaan per dag, dat is 7,6 kilogram per jaar per persoon (in de leeftijd van 1-79 jaar).